Tatarský biftek z lososa
Redakce
Středomořská
Co budu potřebovat?
250 – 300 g čerstvého filetu z lososa bez kůže
sůl
čerstvě namletý pepř
1 – 2 lžíce šťávy z limetky
1 pórek
2 lžíce zastudena lisovaného olivového oleje
8 plátků bagety
1 lžíce pesto
bazalka
sůl
čerstvě namletý pepř
1 – 2 lžíce šťávy z limetky
1 pórek
2 lžíce zastudena lisovaného olivového oleje
8 plátků bagety
1 lžíce pesto
bazalka
Jak na to?
Z filetu odstraníme případné kosti a tmavá místa. Pak jej ostrým nožem najemno nasekáme, nesmíme jej však rozdrtit a okořeníme solí, pepřem a šťávou z limetky nebo citronu.
Pórek očistíme, omyjeme, nasekáme na jemné kostičky a spolu s olejem vmícháme do masa.
Lososí tatarský biftek necháme uležet pod pokličkou 10 – 15 minut v lednici.
Plátky bagety osmahneme dozlatova a ještě teplé potřeme slabounkou vrstvou pesta. Pak na ně rozdělíme tatarský biftek, ozdobíme je bazalkou a ihned podáváme.
Pórek očistíme, omyjeme, nasekáme na jemné kostičky a spolu s olejem vmícháme do masa.
Lososí tatarský biftek necháme uležet pod pokličkou 10 – 15 minut v lednici.
Plátky bagety osmahneme dozlatova a ještě teplé potřeme slabounkou vrstvou pesta. Pak na ně rozdělíme tatarský biftek, ozdobíme je bazalkou a ihned podáváme.