Vepřové na hrášku se skořicí

Redakce
Indická

Co budu potřebovat?

500g vepřového masa
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci másla
200 g mrkve
100 g kořenové petržele
100 g zeleného hrášku (může být i mražený)
2 lžíce zelené petrželky
½ lžičky skořice
½ lžičky mletého zázvoru
1 lžička polotučně hořčice
1 hrnek vody
1 lžíc

Jak na to?

Mrkev a kořenovou petržel oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Nakonec omyjeme a nasekáme zelenou petrželku.

Na pánvi rozpálíme máslo a olivový olej a zprudka osmahneme maso ze všech stran. Plamen stáhneme do střední polohy a přidáme kolečka mrkve a petrželky. Opět trochu osmahneme – omáčka tak dostane pěknou barvu. Přidáme skořici a zázvor, rychle zamícháme a podlijeme vodou.

Přiklopíme pokličkou a necháme asi 10-12 minut dusit. Pak přidáme hrášek a petrželku, osolíme, opepříme a přidáme hořčici. Necháme dusit asi 5 minut, aby hrášek změkl a chutě se pěkně spojily. Pokud je potřeba, můžeme přilít trochu vody.

Na závěr dochutíme sójovou omáčkou a můžeme podávat.

Hotové jídlo má řídkou omáčku a v ingrediencích skořici, takže se podle indického zvyku bude podávat s rýží. Pokud této příloze zrovna neholdujete, zahustěte omáčku jíškou a servírujte s brambory – nejlépe vařenými, ale můžou být i pečené na plechu.