Francouzský králík v česnekovém sosu

Redakce

Co budu potřebovat?

1 králík o váze asi 2-2,5 kg | 5 dl oloupaných česnekových stroužků (opravdu tolik, to není překlep) | 1-1,5 litru mléka | dle chuti: sůl

Jak na to?

Králíka naporcujeme a složíme do pekáčku nebo do ohnivzdorné misky. Snažíme se ho co nejvíce složit, aby mezi jednotlivými kousky byly co nejmenší mezery. Prosypeme česnekovými stroužky, osolíme a zalijeme mlékem tak, aby byl králík zcela ponořený. Dáme na plotnu a uvedeme do varu.
V okamžiku, kdy se na mléku utvoří škraloup a mléko by už už chtělo překypět přes okraj nádoby, sundáme z plotny a dáme do trouby, kde králíka upečeme doměkka. Během pečení se může stát, že škraloup na mléku na povrchu zhnědne, ale to není na závadu. Při pečení se česnek v mléce rozpustí, jeho intenzivní vůně někam vyvane a nám zůstane v pekáči báječně měkké maso v lahodném sosu.