Slavnostní šlehačková bábovka z remosky

Redakce

Co budu potřebovat?

3 vejce | 100 g mouč. cukru | 350 g polohrubé mouky | 1 kypř. prášek | 1 vanil. cukr | 1 šlehačka | 2 lžíce kakaa | dle potřeby: tuk na vymazání a mouka na vysypání formy | 1 čokoládová poleva | dle chuti: moučkový cukr a citronová

Jak na to?

V míse jsme pečlivě promíchali všechny uvedené suroviny. Vzniklé těsto jsme rozdělili na dvě části. První jsme vlili do remoskové mísy, druhou jsme obarvili kakaem a doplnili jí dávku. Pekli jsme 55 minut. Vychladlou bábovku jsme ozdobili rozehřátou čokoládovou polevou. Po jejím ztuhnutí jsme promíchali citr. šťávu s mouč. cukrem a touto polotekutou směsí pokapali čokoládový povrch bábovky.