Sardinky se zeleninou

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

1 konzerva sardinek v oleji
2 sterilované okurky
2 lžíce sterilovaného celeru
1 jablko
2 malé cibule
listy hlávkového salátu
plátky citrónu
červená kapie
50 g Jihočeského Nature bílého jogurtu
50 g majonézy
sůl
pepř
worchester

Jak na to?

Na misku položíme omytý list hlávkového salátu.
Olej ze sardinek slijeme a ryby nakrájíme na kousky. Přidáme na drobno nakrájené okurky, jablko, cibuli a celer. Vše opatrně promícháme. Směs rozložíme na salátové listy a zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili z jogurtu, majonézy a koření.
Necháme vychladit v chladničce a před podáváním ještě ozdobíme plátky citrónu a proužky kapie.
Podáváme s celozrnným pečivem nebo chlebem.