Vařený pstruh

Redakce

Co budu potřebovat?

1 kg pstruhů
1 svazeček petržele
1 bobkový list
50g cibule
1 strožek česneku
1 lžíce octa
2 lžičky podravky- přísady.
5 zrnek pepře
1,2 l vody
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekané petrželky
70g rýže
sůl
150g mrkve
150g brokolice
200g zelených faz

Jak na to?

Do širší nádoby nalijte vodu, přidejte větvičku petrželky, bobkový list, pepř, cibuli, česnek, podravku a ocet a vařte asi 10 minut.
Přidejte očistěné pstruhy a vařte dál na mírném ohni asi 15 minut. Potom nádobu sundejte z ohně a ryby nechte ještě několik minut v horké polévce.
Očistěné fazolky, mrkev nakrájenou na špalíčky a růžičky brokolice uvařte ve slané vodě.
Ryby vyjměte opatrně na tác. Okolo nich poskládejte vařenou zeleninu a vše přelijte olivovým olejem a posypejte nasekanou petrželkou.
Polévku proceďte, nechte přejít varem, přidejte do ní vařenou rýži a nasekanou petrželku.
Podávejte teplé.