Rajčata s tuňákovou náplní

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

6 středně velkých pevných rajčat
2 natvrdo vařená vejce
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (200 g)
1 lžíce kaparů
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
čerstvě mletý bílý pepř
1 šálek koupené nebo domácí petrželkové majonézy
sůl

Jak na to?

Odřízněte vršky či horní čtvrtiny rajčat a uschovejte je. Lžící vyberte semínka a dužinu, protlačte vše sítem a šťávu uschovejte. Prázdné slupky rajčat osolte a obraťte je na odříznutou část, aby vytekla zbývající šťáva.
Uschované vršky jemně pokrájejte stejně jako natvrdo vařená vejce a vše vložte do mísy s tuňákem, trochou oleje z konzervy, kapary a petrželkou. Vše dobře promíchejte, aby ze směsi vznikla pasta. Přidejte podle chuti pepř.
Přidejte do pasty polovinu majonézy, dobře promíchejte a lžící naplňte rajčata. Před podáváním je dejte na 30 minut vychladit. Nakonec je přelijte zbývající majonézou.