Výborná smaženice z lišek

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

houby - lišky 500 g
Máslo 50 g
Vejce 4 ks
1/2 lžičky sůl a 1/2 lžičky kmín 1 ks
Špetka pepře 1 ks

Jak na to?

Lišky očistíme, nakrájíme‚ vložíme na pánev a podlijeme 2–3 lžícemi vody‚ aby se nepřilepily na dno.
Na mírném ohni za občasného míchání dusíme. Přidáme trochu kmínu.
Těsně před dokončením‚ když jsou houby měkké‚ přidáme 50 g másla a 3–4 vajíčka. Chuť hub by měla zůstat dominantní, proto množství vajec přizpůsobíme množství hub.
Osolíme‚ přidáme špetku mletého pepře a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.