Ruský boršč

Redakce
Ruská

Co budu potřebovat?

asi 1/2 kg vepřového masa - plecko
1 dobrou klobásu
1 větší cibuli
2 lžíce sádla
asi 20 dkg špeku
rajský protlak ( ne kečup ! )
1 mrkev
hřiby ( mražené. mohou být i sušené předem uvařené )
asi 5 brambor
2 hrsti bílých fazolí
1 čalamádu - menší
0,7 l

Jak na to?

Nejdříve si dáme uvařit maso asi do 3 l kastrolu. Vývar budeme potřebovat do boršče. Po změknutí maso pokrájíme na drobné kousky.
Pokrájený špek a cibuli osmažíme na sádle. Pak přidáme 4 - 5 lžíc rajského protlaku. Promícháme a přidáme uvařené brambory i s vodou ve které se vařily. Do menšího kastrolku dáme na kostičky pokrájenou mrkev. Po změknutí přisladíme asi 3 lžícemi cukru. Taktéž vlejeme do polévky i s vodou ve které se mrkev vařila.Pak přidáme kysané zelí překrájené na drobno, uvařené bílé fazole, hrášek, čalamádu, hřiby, červenou řepu. Přidáme samozřejmě maso a klobásu pokrájenou na kostky. Vše zalejeme vývarem z masa. Polévku zasmažíme hladkou moukou. Trochu povaříme a nakonec vlejeme 2 šlehačky.
Tahle polévka je dosti pracná a nákladná, ale výsledek stojí za to.
Přeji dobrouchuť.