Pomodóre

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

Velkou cibuli
6 - 8 vyzrálých rajčat ( aby měla hodně soku )
8 stroužků česneku
1 čajová lžička pepře
kuřecí vývar ( slepičí, může být vnouzi i z kostky )
3 lžíce uvařené rýže
olej
sůl
5 kuliček nového koření
1 hřebíček
bazalka

Jak na to?

Nejdříve dáme smažit cibulku, kterou jsme si pokrájeli na drobno. Až cibule zesklovatí přidáme pepř zamícháme a ihned vlžíme pokrájená rajčata. Přidáme i čenek, který jsme si prolisovali. Trochu osolíme a necháme dusit.
Rajčata se rozvaří a pak zalejeme kuřecím vývarem. Tyčovým mixérem vše rozšlleháme. Polévka změní barvu.
Do hotové polévky dáme 3 lžíce uvařené rýže, asi 5 kuliček nového koření a hřebíček. Pokrájíme na drobno bazalku a přidáme také do polévky.
Do polévky se může místo rýže přidat i těstovina dle libosti