Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

16 středně velkých brambor
500 g Jihočeského odtučněného tvarohu
8 lžic Jihočeského mléka odtučněného
2 lžičky sekané petrželky
2 lžičky sekané pažitky
černý pepř
jodidová sůl

Jak na to?

Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Brambory důkladně omyjeme (případně očistíme kartáčkem)a osušíme. Každý brambor zvlášť zabalíme do kousku alobalu a pečeme v troubě na středním roštu asi hodinu.
Mezitím si připravíme bylinkový tvaroh. Odtučněný tvaroh rozmícháme s mlékem na hustý krém. Podle chuti přidáme petrželku, pažitku, pepř a sůl.
Brambory vyndáme z trouby, alobal rozevřeme a brambory svrchu nakrojíme. Otvor naplníme bylinkovým tvarohem a brambory podáváme.
K pečeným bramborám se velmi dobře hodí hlávkový salát.
TIP-tento pokrm je vhodný také jako svačina mezi hlavními jídly nebo jako předkrm.