Pizza do lednice

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

TĚSTO
3 hrníčky hladké mouky (360g)
1/2 hrníčku vody (180g)
1 vrchovatá kávová lžička soli
1/8 kostky droždí (4-5g)
2 malé kávové lžičky olivového oleje

OBLOHA
Rajčata ve vlastní šťávě (jsou běžně k dostání), (nikdy ne kečup!)
Sýr mozarella
Ostatní

Jak na to?

Ve středně velké misce promícháme mouku a sůl. Přidáme droždí, vodu a vše důkladně promísíme. Teprve nyní, když nám mouka pojala veškerou vodu, můžeme přidat olivový olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence. Těsto naporcujeme a vyválíme tři těstové koule, které dáme na velký talíř. Potřeme je lehce olejem a důkladně je přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychaly. Nyní je vložíme do lednice a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás. (Těsto se dává do lednice ihned po uhnětení a naporcování.) Druhý den je vyndáme a necháme je po dobu jedné hodiny odležet, aby získaly pokojovou teplotu. Pomocí válečku (nebo ručně) vyválíme kulaté těsto, které dáme na pečící plech (nebo nejlépe pouze na pečící papír). Potřeme ji rajčatovou polpou, přidáme sýr a ostatní suroviny. Mezi tím se nám již rozehřívá trouba na min. 250°C. Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší. Proto troubu během pečení neotevíráme, aby nám neunikalo teplo. (Pravá neapolská pizza se peče na 485°C) přibližně jednu minutu. Nyní již máme na pizze drcená rajčata, mozarellu, a proto ji můžeme vložit do trouby. Pečení bude trvat přibližně 10-15 minut. Po upečení ji urychleně spotřebujeme. Dobrou chuť! Těsto lze také zmrazit a kdykoliv v případě potřeby použít. Těsto se dává do mražáku už nakynuté!