Marinované japonské špízy
Redakce
Japonská
Co budu potřebovat?
vepřové maso 1/2 kg
jarní cibulka
sojová omáčka Tariyaky 2 dc
rýžový ocet 1 dc
zázvor
pažitka
jarní cibulka
sojová omáčka Tariyaky 2 dc
rýžový ocet 1 dc
zázvor
pažitka
Jak na to?
Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky. Stejně tak jarní cibulku, jen o něco kratší. Připravíme si FireWire, ti kdo neznají, jedná se o nerez ohebný grilovací špíz. Cibulku srolujte společně s vepřovým a napíchněme na špíz. Opakujte proces, dokud není vše na FireWire.
Nyní marinování. To je důvod jeden z důvodů proč použít ohebný špíz. Do mrazícího sáčku, či zip sáčku nalijeme 2 dc sojové omáčky, 1dc rýžového octu, přidáme zbytek jarní cibulky a též 3 tenké plátky zázvoru. Směs v sáčku promícháme, vložíme stočený naplněný špíz a necháme marinovat 24 h. FireWire má oblý hrot, takže se sáček nepropíchne, který rovněž ani na grilu nepálí. Po vytažení z lednice opláchněte maso pod tekoucí vodou a grilujte na cca 180 ° C. Můžete při grilování potírat použitou marinovací omáčkou.
Servírujte na talíři s jemně nakrájenou pažitkou a jako příloha může být rýže. Dobrou chuť
Nyní marinování. To je důvod jeden z důvodů proč použít ohebný špíz. Do mrazícího sáčku, či zip sáčku nalijeme 2 dc sojové omáčky, 1dc rýžového octu, přidáme zbytek jarní cibulky a též 3 tenké plátky zázvoru. Směs v sáčku promícháme, vložíme stočený naplněný špíz a necháme marinovat 24 h. FireWire má oblý hrot, takže se sáček nepropíchne, který rovněž ani na grilu nepálí. Po vytažení z lednice opláchněte maso pod tekoucí vodou a grilujte na cca 180 ° C. Můžete při grilování potírat použitou marinovací omáčkou.
Servírujte na talíři s jemně nakrájenou pažitkou a jako příloha může být rýže. Dobrou chuť