Francouzské brambory
Redakce
Francouzská
Co budu potřebovat?
750g brambor
sůl
pepř
vejce
mléko
máslo/sádlo
olej
uzenina
strouhaný eidam
Jak na to?
Brambory si nejdříve uvaříme ve slupce.
Po uvaření je oloupeme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do pripravené zapékací mísy.
Zapékací mísu vytřeme máslem/sádlem a vkládáme do ní nakrájené brambory,které osolíme,opepříme a přidáme uzeninu a zakápneme olejem a přidáme strouhaný sýr. Vrstvy opakujeme dokud nebude mísa plná.Dáme péci.
Po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.
Po uvaření je oloupeme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do pripravené zapékací mísy.
Zapékací mísu vytřeme máslem/sádlem a vkládáme do ní nakrájené brambory,které osolíme,opepříme a přidáme uzeninu a zakápneme olejem a přidáme strouhaný sýr. Vrstvy opakujeme dokud nebude mísa plná.Dáme péci.
Po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.