Jemná omeleta se zeleninovou náplní

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

50 g Jihočeského másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml Jihočeského mléka
5 žloutků
3 bílky
Zeleninová náplň:
300 g míchané zeleniny
60 g Jihočeského másla
40 g polohrubé mouky
200 ml Jihočeského mléka
50 g Jihočeského strouhaného Eidamu
1 vejce
1 menší

Jak na to?

Z másla a mouky připravíme jíšku, přilijeme mléko a uděláme řídkou kaši. Za stálého míchání necháme vychladnout.
Přidáme žloutky a sníh z bílků. Na rozehřáté pánvi smažíme omelety, které podáváme se zeleninovou náplní.
Zeleninová náplň: Očištěnou zeleninu nadrobno pokrájíme, vložíme na polovinu rozehřátého másla, podlijeme trochou horké vody, přidáme sůl, kmín a dusíme téměř do měkka.
Na zbylém másle zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zředíme mlékem a rozšleháme na hladkou omáčku.
Povaříme asi 10 minut až omáčka zhoustne, přidáme zeleninu, okořeníme a prohřejeme. Vejce rozšleháme se sýrem a vmícháme do omáčky. Touto směsí omelety naplníme.