Mrkev po Indicku

Redakce
Indická

Co budu potřebovat?

200g mrkve
4 lžíce kysané smetany
20g másla
2 lžičky kar
kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm)
sůl
200g špaget
petrželka

Jak na to?

1. Mrkev omyjeme, očistíme a podélně nakrájíme na nudličky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme tuk a nudličky mrkve na něm chvíli osmáhneme. Přidáme karí koření a strouhaný zázvor a promícháme. Na mírném ohni pak vše dusíme asi 5 minut.
2. Do směsi vmícháme kysanou smetanu a podle chuti osolíme. Promícháme, již nevaříme, jen prohřejeme. Posypeme nasekanou petželkou nebo jinými bylinkami. Případně můžeme do jídla i trochu prolisovaného česneku.
3. Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve větším množtsví osolené vody al dente (na skus). Špagety můžeme nahradit i jiným druhem těstovin. Pokrm však lze podávat i s rýží nebo s opečenou bagetou.