grilované vepřové kotletky

Redakce
Americká

Co budu potřebovat?

marináda-:
150 ml slunečnicový olej
1 chilli paprička červená
5 stroužků česneku
1 PL worchestrové omáčky
sůl a čerstvě mletý pepř 4barev
čerstvé oregáno
1/2 PL vinného octa
a k tomu-: 4 vepřové kotlety s kostí cca 1-2 cm vysoké

Jak na to?

Smícháme tekuté části marinády a do ní přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a česnek utřený se solí, opepříme a přidáme natrhané lístky oregána.
Kotlety pečlivě omarinujeme a necháme cca 2 hodiny v lednici, před grilováním vyndáme na 20 min.,aby získaly pokojovou teplotu.
Kotlety vjmeme z marinády, osušíme a vkládáme na vymaštěný gril, grilujeme z každé strany cca 5-7 minut.
Hotové kotlety vyjmeme z grilu, jemně potřeme zbylou převařenou marinádou a necháme ještě 10min. odpočinout, pak teprve kounzumujeme.