Grilovaná kachna na pomerančích

Redakce
Středomořská

Co budu potřebovat?

*Kachní maso prsíčka bez kostí, ale s kůží (á cca 350 g)
*2 lžíce olivového oleje
*sůl
*drcený pepř

Marináda :
* 1 lžička soli
* pepř
* 250 ml pomerančové šťávy
* 250 ml červeného vína
* 2 lžíce naloupaného a nastrouhaného zázvoru
* 1 lžíce cukru

Jak na to?

Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a cukr spolu svařte v kastrůlku asi 30 minut za občasného promíchávání, až směs zhoustne do konzistence sirupu.
Kachní prsíčka potřete olejem a hojně osolte a opepřete. Kůží dolů je položte na gril a pozvolna opékejte, aby se kůžička dobře vypekla. Pečte 6–8 minut z každé strany a poslední minutu opékání důkladně potřete svařenou marinádou, aby kachna získala krásnou chuť a vůni.