Pečená vepřová žebírka na houbách
Redakce
Americká
Co budu potřebovat?
* 500 g hub
* 10 ks libových vepřových žebírek
Marináda :
* 1 lžíce mletého chilli koření
* 200 ml kokosového mléka
* hrst čerstvého koriandru
* 50 ml oleje
* 1/2 lžičky římského kmínu (stačí normální)
Dle chuti :
* pepř
* sůl
Dle potřeby :
* vý
* 10 ks libových vepřových žebírek
Marináda :
* 1 lžíce mletého chilli koření
* 200 ml kokosového mléka
* hrst čerstvého koriandru
* 50 ml oleje
* 1/2 lžičky římského kmínu (stačí normální)
Dle chuti :
* pepř
* sůl
Dle potřeby :
* vý
Jak na to?
Maso očistíme, osolíme a opepříme. Směs lesních hub očistíme a nakrájíme na kousky. Čerstvý koriandr jemně usekáme a promícháme s kokosovým mlékem, olejem, římským kmínem a chilli kořením. Maso vložíme do plastové krabice, přelijeme marinádou z ochuceného kokosového mléka, protřeseme a odložíme přes noc do lednice.
Vepřová žebírka přendáme do pekáče, obložíme houbami, podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 - 200 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a několikrát obracíme.
Upečená vepřová žebírka rozdělíme na porce, přelijeme výpekem s houbami a podáváme. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti. Mohou to být brambory, bramborová kaše, rýže nebo pečivo.
Vepřová žebírka přendáme do pekáče, obložíme houbami, podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 - 200 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a několikrát obracíme.
Upečená vepřová žebírka rozdělíme na porce, přelijeme výpekem s houbami a podáváme. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti. Mohou to být brambory, bramborová kaše, rýže nebo pečivo.