Falešná humrová pomazánka

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

400g rybí filé - kostky
2 ks mrkve (střední)
1/4 menší bulvy celeru
200 g majonézy (může být i víc)
2 ks citronu (plus mínus)
sůl
mletý pepř
1/2 ČL cukru moučky (nemusí být)

Jak na to?

Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kusy, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka.
Zmrazené filé vložíme do vody a přivedeme k varu, slijeme.
Zalijeme čistou studenou vodou a znovu přivedeme k varu, slijeme.
Zalijeme opět studenou vodou, osolíme a uvaříme do měkka.
Uvařené filé rozmělníme vidličkou v míse, mrkev a celer najemno nastrouháme.
Vše dobře promícháme spolu s majonézou a cukrem.
Podle chuti dosolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Mažeme na chlebíčky, kde dozdobíme petrželkou a řezem citronu.
Nejlepší je po proležení druhý den, ale většinou nevydrží...