Pařížský dort

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

těsto
150 gr moučkového cukru
1 prášek do pečiva
40 gr kakaa
6 ks vejce
75 gr hladké mouky

náplň 1
2 ks jihočeské smetany ke šlehání 31 % madeta
2 lžíce kakaa
2 ztužovače do šlehačky

náplň 2
1 ks jihočeské smetany ke šlehání 31 % madeta
1 ztužova

Jak na to?

Den předem svaříme dvě šlehačky s kakaem, dáme na plotnu a jakmile se začne vařit, okamžitě dáme do studené vody, kde šlehačku necháme za občasného míchání vychladit. Potom uložíme do druhého dne v ledničce.

Připravíme si těsto na korpus. Vyšleháme vejce s cukrem a přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme péct do trouby asi na 45 minut.

Před šleháním vmícháme do smetany ztužovač šlehačky. Ušleháme šlehačky, kakaovou i bílou. Rozkrojíme korpus a spodní polovinu potřeme po celé ploše tmavou šlehačkou a přiklopíme horní polovinou korpusu. Celý pařížský dort se šlehačkou potřeme tmavou šlehačkou a zdobíme zdobičkou světlou podle vlastní fantazie.

Pařížský dort se šlehačkou skladujeme v chladu.