Hovězí výpečky

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

1000 g hovězí maso zadní - ořech, atd.
1/2 velké cibule nakrájené
-----------------
Marináda:
-----------
150 ml oleje
2 -3 stroužky česneku prolisovaného
1/2 kávové lžičky rovné mletý kmín
1/2 kávové lžičky koření Gyros
1 kávová lžička mleté sladké

Jak na to?

Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady.
Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme do marinády, promícháme a necháme do druhého dne v lednici odležet.
Druhý den dáme maso stejnoměrně do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí, zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme doměkka.
Během pečení maso několikrát promícháme a podle potřeby podléváme troškou vody.
Podáváme s knedlíkem nebo bramborem a zelím.
--------------------------
Pokud chceme mít více šťávy,tak nenecháváme vodu úplně vypařit, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme a podle chuti dochutíme a dosolíme.