Brazilský kotlík z červené čočky

Redakce
Americká

Co budu potřebovat?

1 cibule
100g slaniny
2 zelené chilli papričky nebo 2 zelené velké pálivé papriky
200g červené čočky
1 malá plechovka nedoslazovaného ananasu (např.zn.Dole)
3 tyčinky (pestíky) šafránu
1L vývaru
250g brambor
1/2 l kurkumy, sůl, pepř
2PL á citrónové

Jak na to?

Cibuli a slaninu orestujeme, přidáme na kousky nakrájenou papriku, šafrán, vývar a na kostičky nakrájené brambory.
Vaříme 10 minut.
Přidáme opranou červenou čočku a vaříme cca 5minut. (Červená čočka je poměrně rychle hotová)
Přidáme zbylé suroviny, ananas na kostičky vel.brambor a necháme provařit cca 5 -10minut.

Výborné jídlo z Brazílie, svěží a slunečné - přesto syté. Kvůli slanině skvěle chutná i chlapům ! Když nemáte šafrán,obejde se to i bez něho ale není to již originální recept. Když nemáte pomerančovou šťávu lze nahradit šťávou z ananasové konzervy.