Zeleninové taštičky

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

1 malá cibule nakrájená na kostičky
olivový olej (dle potřeby)
50 g krouhaného zelí
50 g zmrazeného hrášku
50 g vařené čočky
1 lžička rajčatového protlaku
1 lžíce Jihočeského Nature bílého jogurtu
1/2 lžičky oregana
špetka kořenicí směsi
čerstvě drce

Jak na to?

Nejdříve smíchejte špaldu se sójovou moukou a pomalu přidávejte vodu až vznikne tužší těsto. Lehce rukama těsto zadělejte, zabalte do mikrotenového sáčku a nechte odpočinout asi 1 hodinu v chladničce.
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Na troše olivového oleje osmahněte cibulku, přidejte zelí, hrášek, čočku a duste asi 2 - 3 minuty. Vmíchejte rajčatový protlak, bílý jogurt, koření, muškátový oříšek, pepř a odložte.
Vyjměte těsto z chladničky a rozdělte je na dvě poloviny. Půlky rozválejte na válu posypaném moukou a malým talířkem vykrajujte kolečka. Do středu kolečka vložte lžící náplň a z těsta přehnutím vytvořte kapsu, kterou tlakem uzavřete. Vidličkou vytvořte v těstě otvory, aby při pečení mohla unikat pára.
Nakonec smíchejte trochu sójové mouky s vodou a těstíčkem potřete povrch vyrobených taštiček. Posypte je sezamovými semínky a pečte v troubě po dobu 20 - 25 minut dozlatova.
Podávejte se zeleninovým salátem.