Těstoviny s čínskou omáčkou

Redakce
Česká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

500 g těstoviny | 300 g libové maso | 1/4 hlávky čínské zelí | pórek | cibule | česnek | sůl | pepř | chilli | bobkový list | 2 dcl vývar | sójová omáčka | olej | cukr | ocet | škrobová omáčka

Jak na to?

Na oleji nejprve rozpálíme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso. Buď vepřovou panenku, nebo drůbeží z krůty či kuřete, lze požít i telecí nebo jehněčí. až se maso zprudka osmahne ze všech stran, přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření, sojovou omáčku a vše dusíme. Vždy, když šťávu vysmahneme, přilejeme vývar a dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Ještě lžíci nebo dvě sojové omáčky, trošku octa a lžičku moučkového cukru. Ochutnáme, dochutíme a ve skleničce vody rozmícháme lžičku škrobu. Rychle vmícháme do omáčky, minutu ještě povaříme a vypneme plamen. Úplně nakonec vmícháme ještě hrst čínského zelí, které jsme předtím spařili horkou vodou. Servírujeme odděleně omáčku i těstoviny. Tentokrát nenabízíme sýr na posypání, špagety zdobíme zelenou pažitkou. K čínské omáčce se také hodí barevná zeleninová obloha - a místo příboru tyčinky.