Špagety puttanesca se sardinkami

Redakce
Italská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

1 lžíce
olivového oleje
1 cibulka
nakrájená nadrobno
2 stroužky
česneku (nasekané)
1 ks
chilli paprička nakrájená na drobno
150 ml
rajčatového pyré
2 konzervy
sardinek v tomatě
70 g
černých oliv bez pecky
320 g
špaget
hoblinky parmezánu

Jak na to?

Parádní rychlá večeře pro 4 osoby!


V pánvi opečte na oleji cibuli, česnek a chilli papričku (cca 4 minuty). Potom přidejte rajčatové pyré a vařte 5 minut. Potom do pánve přidejte sardinky (i se šťávou). Rybičky rozdělte vařečkou na velikost sousta. Nakonec přidejte kvalitní černé olivy a ještě pár minutek povařte. 


Těstoviny uvařte podle návodu, nejlepší jsou pevné na skus, tedy al dente. Po uvaření přidejte 2 - 3 polévkové lžíce vody z těstovin do omáčky. Špagety promíchejte na pánvi s omáčkou. Ozdobte hoblinkami parmezánu a je to!