Marinovaný losos na salátu

Redakce
Asijská
Předkrmy

Co budu potřebovat?

280 g
čerstvého lososa bez kůže
3 lžíce
limetové šťávy
1 ks
limety na ozdobu
3 lžičky
rybí omáčky
1,5 lžičky
šťávy z nastrouhaného zázvoru
2 hrsti
baby špenátu
2 ks
jarní cibulky nakrájené na delší nudličky
1 ks
salátová okurka na nudličky julienne
1/2 ks
ředkve dakon na nudličky julienne
1 krabička
řeřichy na ozdobu

Jak na to?

K času přípravy (20 minut) přidejte ještě čas nutný na marinování - počítejte s 1 hodinou před podáváním. 


Lososa šikmo nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte limetovou šťávu, rybí omáčku a zázvorovou šťávu a do marinády naložte plátky lososa. V uzavíratelné nádobě nechte hodinu v chladu rozležet.


Prošlehejte přísady na zálivku. Jarní cibulku, špenátové listy, okurku a ředkev rozdělte na talíře (pro 4 osoby). Na zeleninu navrstvěte plátky lososa a pokapejte připravenou zálivkou. 


Posypte řeřichou, thajskou bazalkou, ozdobte kouskem limety. 


Jako příloha je výborná francouzská bageta. 


Víte, co jsou nudličky julienne?


Potraviny nakrájené či nastrouhané na jemné nudličky. Ve francouzské kuchyni platí pravidlo že julienne jsou zpravidla velikosti sirky a případně tenčí dlouhé 2,5 - 5 centimetrů. 
Existují speciální struhadla nebo škrabky na julienne, popřípadě můžete krájet tenké plátky nožem či dobrou škrabkou a pak je překrájet.