Celozrnný koláč s blumami

Redakce
Česká
Dezerty

Co budu potřebovat?

800 g
blum vypeckovaných
200 g
celozrnné špaldové mouky
100 g
loupaných mandlí umletých najemno
3 lžičky
kypřicího prášku
200 ml
zakysané smetany
80 - 100 ml
javorového sirupu
50 ml
olivového oleje
1 ks
vejce
50 g
ovesných vloček na drobenku
50 g
celozrnné špaldové mouky na drobenku
2 lžíce
másla
2 lžíce
javorového sirupu na drobenku

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte mouku s rozemletými mandlemi, kypřícím práškem a špetkou soli. 


Do vyšší odměrky odměřte nejdřív smetanu, pak sirup a olej. Nakonec přidejte vejce.  Všechno metlou prošlehejte.


Plech na pečení vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo mandlovými lupínky a nalijte těsto. 


Naskládejte na něj blumy a posypte drobenkou, kterou smícháte z uvedených surovin.


V troubě vyhřáté na 160°C pečte 35 - 40 minut.