Brambory pečené s camembertem a mákem

Redakce
Francouzská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

500 g
menší nové brambory, přepůlené po délce
250 g
camembertu nebo jiného sýra s bílou plísní na povrchu, nakrájený na plátky
1 ks
pomeranč v bio kvalitě
1 lžíce
nemletého máku
2 - 3 lžíce
olivového oleje

Jak na to?

Tyhle brambory chutnají skvěle jako samostatné jídlo nebo jako exkluzivní příloha. Recept je pro 4 osoby. 


Troubu předehřejte na 170°C. Brambory dejte do zapékací misky, osolte a opepřete čerstvým mletým pepřem. Na brambory rozložte sýr a posypte mákem a jemnými nudličkami pomerančové kůry. Pokapejte pomerančovou šťávou a olivovým olejem. Pečte 30 minut, až budou brambory měkké a sýr krásně zlatý. Ideální jsou menší nové brambůrky, které jsou raz dva a nemusíte je ani loupat.