Domácí majonéza pro mlsné jazýčky

Redakce
Česká
Předkrmy

Co budu potřebovat?

2 ks
velké čerstvé žloutky
1 lžička
dijonské hořčice
1/2 lžičky
soli
1 lžíce
citronové šťávy
80 ml
panenského olivového oleje
200 ml
slunečnicového oleje

Jak na to?

Jasně, majonézu si můžete koupit, ale až ochutnáte tu vaši domácí, pochopíte, v čem je jiná. Ujistěte se, že všechny přísady mají pokojovou teplotu, aby se vám majonéza nesrazila. V míse pomocí metly šlehejte žloutky, hořčici, přidejte sůl a pepř. Zašlehejte citronovou šťávu. Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutků. Nejdřív hezky po kapkách. Další olej přidejte až ve chvíli, kdy se předchozí dávka ve žloutcích vstřebá. Až se vstřebá všechen olej, ochutnávejte a dochucujte. Nemusíte se bát třeba čerstvých bylinek nebo česneku.