Hovězí steak s fazolkami

Redakce
Americká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

4 ks
steak z nízkého roštěnce
200 g
zelených fazolek
2 stroužky
česneku
5 lžic
olivového oleje
1/2 svazku
tymiánu
1/2 svazku
rozmarýnu
1 hrst
hladkolisté petržele

Jak na to?

Bylinky nasekejte na jemno a utřete s trochou soli a 3 lžícemi olivového oleje. To je vaše bylinkové pesto. Fazolky krátce povařte v osolené vodě, aby zkřehly. Ihned je zchlaďte v ledové vodě, zachovají si barvičku. V pánvi se silným dnem rozpalte lžíci oleje a opečte na něm steaky. Z každé minuty by měly stačit 3 minuty. Maso sundejte z pánve, osolte, opepřete a nechte chvilku odpočívat. Na zbylém oleji opečte prolisovaný česnek a fazolky. Naservírujte na talíř spolu se steaky a přidejte bylinkové pesto.