Dýňové noky s hlívou ústřičnou

Redakce
Italská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

1 ks
středně velká dýně hokkaido (asi 800 g)
2 ks
vařených brambor nastrouhaných najemno
2 ks
žloutky
200 g
hrubé mouky
250 g
hlívy ústřičné
4 stroužky
česneku
80 g
parmezánu, nastrouhaného
6 lžic
panenského olivového oleje
1 snítka
čerstvé šalvěje

Jak na to?

Zapomeňte na kupované noky. Zkuste si jednou užít delší vaření a poctivou ruční práci. Odměnou vám bude chuť domácích noků. 


Dýni opláchněte, rozpulte a vyjměte z ní semínka. Poloviny překrájejte na menší dílky. Dejte je na plech s pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a pečte 20 minut doměkka. Vychladlou dýni rozmixujte v míse tyčovým mixérem. Do mísy přidejte nastrouhané brambory, žloutky, sůl, pepř a mouku. Vypracujte těsto a vyválejte z něj váleček asi 3 cm v průměru. Z těsta krájejte špalíčky dlouhé asi 4 cm a pomocí vidličky na nich udělejte vroubky. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a hoďte noky do vody. Až vyplavou, jsou hotové, šup do cedníku. 


Mezitím si ve větší pánvi rozehřejte olej. Přidejte česnek na plátky, šalvěj a hlívu. Osolte, opepřete a orestujte dozlatova. V pánvi smíchejte houbovou směs s dýňovými noky. Podávejte posypané parmezánem.