Dýňové noky s hlívou ústřičnou
Co budu potřebovat?
Jak na to?
Zapomeňte na kupované noky. Zkuste si jednou užít delší vaření a poctivou ruční práci. Odměnou vám bude chuť domácích noků.
Dýni opláchněte, rozpulte a vyjměte z ní semínka. Poloviny překrájejte na menší dílky. Dejte je na plech s pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a pečte 20 minut doměkka. Vychladlou dýni rozmixujte v míse tyčovým mixérem. Do mísy přidejte nastrouhané brambory, žloutky, sůl, pepř a mouku. Vypracujte těsto a vyválejte z něj váleček asi 3 cm v průměru. Z těsta krájejte špalíčky dlouhé asi 4 cm a pomocí vidličky na nich udělejte vroubky. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a hoďte noky do vody. Až vyplavou, jsou hotové, šup do cedníku.
Mezitím si ve větší pánvi rozehřejte olej. Přidejte česnek na plátky, šalvěj a hlívu. Osolte, opepřete a orestujte dozlatova. V pánvi smíchejte houbovou směs s dýňovými noky. Podávejte posypané parmezánem.