Krůtí svíčková nejen pro děti

Redakce
Česká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

1/5 kg
krůtí panenky nebo krůtího prsa
80 g
slaniny
40 g
másla
1 dl
smetany
2 ks
mrkve
1/2 ks
celeru
petržel, cibule,
celý pepř, nové koření, bobkový list
1 lžíce
hořčice
1 lžíce
karamelu
maizena (kukuřičný
škrob)

Jak na to?

Krůtí panenky prošpikujeme klínky slaniny a proužky mrkve a jemně nasolíme. Celer, mrkev a petržel jemně nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno. Dva díly zeleniny a jeden díl cibule osmahneme na tuku. Vložíme maso, osmahneme ho po všech stranách. Přidáme koření, zbylou zeleninu, podlijeme a v troubě dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do omáčky přidáme máslo, hořčici, karamel, zahustíme maizenou. Povaříme, zjemníme smetanou a dochutíme. Maso podáváme nakrájené na plátky s omáčkou a knedlíkem.