Domácí bazalkové pesto

Redakce
Italská
Předkrmy

Co budu potřebovat?

50 g
čerstvých bazalkových listů
100 ml
panenského olivového oleje
6 lžic
strouhaného parmezánu
2 lžíce
strouhaného pecorina (lze nahradit parmezánem)
1 stroužek
česneku
1 lžíce
piniových oříšků
1 špetka
soli

Jak na to?

Málokteré kupované pesto vám zaručí kvalitu, přitom je obvykle drahé. Vy už ale budete pesto dělat vždycky jen doma! Pro čtyři osoby potřebujete jen málo surovin a je to v cuku letu. 


Všechny přísady rozmixujte tyčovým mixérem, ale nejdřív přidejte jen polovinu oleje. Postupně olej přilévejte, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Rozdělte po 2 - 3 lžicích do plastových krabiček nebo sáčků a zmrazte. 


Pesto se vám bude hodit do těstovin, rajčatové polévky, bramborové kaše, na zapékané pokrmy, bylinkové máslo nebo steak. Tepelně ho upravujte krátce, ale raději vůbec.