Bramboračka, česká klasika

Redakce
Česká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

2 hrsti
sušených hub
4 ks
středně velké brambory, oloupané, na kostky
2 ks
mrkve, 1 v celku, 1 na kolečka
1 ks
celý celer, oloupaný a přepůlený
1 ks
celá cibule, oloupaná, přepůlená
1 ks
menší petržel. nakrájená nadrobno
1 kostka
bujonu (nemusí být)
50 g
másla
50 g
mouky
sušená majoránka
2 stroužky
česneku
1 ks
vejce
1 hrst
nasekané hladkolisté petrželky

Jak na to?

Houby vložte do kastrůlku, zalijte asi půllitrem vody a nechte chvíli vařit. Do velkého hrnce nasypte brambory a všechnu nakrájenou zeleninu, zalijte 1,5 litrem vody a dejte vařit. Přidejte předvařené houby i s vodou, ve které se vařily a bujon. Nechte vařit asi 15 minut. Mezitím si udělejte jíšku. V kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte mouku a míchejte dozlatova. Ještě horkou jíšku přidejte do vroucí polévky, osolte, opepřete a přidejte rozemletou majoránku. Nakonec vyndejte z polévky celer, cibuli i celou mrkev. Přidejte prolisovaný česnek, vejce rozklepněte, lehce promíchejte a přidejte do polévky. Posypte petrželkou a tradááá, bramboračka je na stole!