Kotlety plněné pestem

Redakce
Italská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

4 ks
vepřové kotlety bez kosti silné 2 cm
3 lžíce
pesta
90 g
mascarpone
2 lžíce
panenského olivového oleje
2 lžíce
panenského olivového oleje na salát
8 ks
menších oválných rajčat
bageta k
podávání

Jak na to?

Do kotlet po straně udělejte ostrým nožem kapsu. Pesto promíchejte s mascarpone a rozdělte do kapes. Sklepněte paličkou a zajistěte párátkem. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Nechte 15 minut odpočinout. Rajčata nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a promíchejte se zbylým olivovým olejem. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a maso opékejte 5 minut po každé straně. Vyjměte a nechte odpočinout. Podávejte s rajčatovým salátkem a bagetou.