Bramborový salát se slaninou a hořčicí

Redakce
Americká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

1 kg
salátových brambor
200 g
slaniny na kostičky
1 svazek
pažitky, nasekané
1 lžíce
oleje z vlašských ořechů
2 lžíce
slunečnicového oleje
3 lžíce
dijonské hořčice
5 lžiček
bílého vinného octa
200 ml
smetany na vaření

Jak na to?

Nejdřív si připravte zálivku. Oba oleje, hořčici a vinný ocet smíchejte v misce s trochou soli a pepře a důkladně šlehejte asi 3 minuty. Přidejte smetanu, promíchejte a uchovejte do podávání v pokojové teplotě. Brambory povařte 12 - 15 minut doměkka. Slijte je a nechte vychladnout tak, aby šly vzít do ruky. Pak je rozpulte. Než brambory vychladnou, opražte dozlatova slaninu, na pánvi ji pak opravdu hodně zasypte čerstvě mletým černým pepřem. Smíchejte s bramborami a pažitkou. Na závěr přelijte salát zálivkou a protřeste.