Jehněčí v řeckém stylu s citronem a tymiánem

Redakce
Řecká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

18 ks
jehněčích kotletek
2 ks
biocitronů
několik snítek
tymiánu
2 stroužky
česneku, prolisované
200 ml
řeckého jogurtu
několik kusů
chleba pita (dle počtu osob)
1 hlávka
listového salátu
1 balení
hummusu

Jak na to?

Jehněčí maso dejte do mělké nádoby, přidejte citronovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a česnek. Přidejte osolený a opepřený jogurt, zakryjte fólií a nechte při pokojové teplotě 15 minut marinovat. Maso vyndejte z marinády. Grilujte ho v troubě nebo nad rozžhavenými uhlíky 5 - 15 minut (podle velikosti masa). Grilovací mřížku potřete olejem. Maso občas obraťte. Posypte čerstvým tymiánem a podávejte s hummusem, chlebem pita a listovým salátem.