Staročeská husí prsa

Taťána Poslušná
Česká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

0,5 hrnek
hladké mouky
0,5 lžička
sůl
4 ks
husí prsa
1/4 ks
Jihočeské máslo 82%
1 ks
velká cibule, nahrubo nasekaná
0,5 hrnek
whisky (bourbonu)
200 g
kapusta růžičková
4 ks
bobkový list
1 hrnek
Jihočeská smetana ke šlehání
1 lžička
tymián

Jak na to?

Rozehřejte gril. Maso poprašte moukou, osolte a opepřete. Maso na grilovaní pánvi opečte ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidejte cibuli, koření a whisky. Dobře promíchejte; maso otočte, ať se stejnoměrně obalí. Grilujte do změknutí.
Vyjměte maso a nechte ho odpočinout pod alobalem.

Šťávu uveďte do mírného varu a vmíchejte máslo s moukou. Prošlehejte a velmi zlehka provařte. Podle potřeby ještě dochuťte whisky, solí a pepřem a smetanou.

Nad párou spařte kapustičky asi 10 minut, aby zůstaly svěží.
Podávejte s bramboráčky.

Doporučuji