Cibulový quiche

Barbora Snášelová
Francouzská
Předkrmy

Co budu potřebovat?

280 g
hladké mouky
165 g
studeného másla
soli
8 lžic
studené vody
4 větší
cibule
2 ks
vejce
250 ml
smetany ke šlehání
150 g
slaného sýra (niva, balkánský)
sůl a
pepř
bylinky (tymián,
bazalka, oregáno - co máte)

Jak na to?

Nejprve si udělejte těsto. Smíchejte mouku, sůl a kousky másla na drobenku a poté přilijte vodu. Udělejte hladké těsto, vytvarujte kouli, dejte do potravinářské folie a vložte na půl hodinky do lednice vychladit.

Formu na koláč si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vychlazené těsto vyválejte do kruhu a vložte do formy, těsto zatlačte až k okrajům a propíchejte vidličkou. Na těsto dejte pečící papír a vsypte fazole (aby se nenafouklo). Takto připravené těsto dejte předpéct na 15 minut do trouby na 180 stupňů.

Mezitím se vrhněte na náplň.
Cibuli si osmažte na troše oleje, až změkne. V míse si promíchejte vejce, smetanu, sůl, pepř, bylinky a půlku sýru. Na předpečené těsto dejte opečenou cibuli a zalijte ji směsí. Nakonec posypte zbytkem sýru a dejte péct na 25 - 30 minut.
(když nůž zapíchnete do středu, poznáte zda je či není hotovo)