Slaný chlebový dort

Edita Surzynová
Česká
Předkrmy

Co budu potřebovat?

300 ml
vody
2 lžíčky
cukru
2 lžíčky
soli
1 lžíce
kmínu
25 dkg
hladké mouky
25 dkg
celozrnné mouky
1 ks
kostky droždí
4 ks
pomazánkového másla Madeta (dle chuti šunka, s Nivou, křenové aj.)
25 dkg
másla Madeta
1 krabička
taveného smetanového sýra Madeta
1 lžíčka
vegety
40 dkg
salámu
1 balení
jihočeského Eidamu 30% plátky
1 balení
jihočeského Eidamu strouhaný
zelenina

Jak na to?

Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymazané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout.
Pak dáme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi 45 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a 2x ho prořízneme.
Díly potřeme vyšlehaným pomazánkovým krémem (pomazánkové máslo + máslo) a celý dort opět složíme dohromady.
Potřeme i boky a vrch dortu.
Boky obalíme ve strouhaném sýru.
Nakonec celý dort ozdobíme podle vlastní fantazie.