Pstruh po kanadsku

Edita Surzynová
Americká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

4 ks
kuchyňsky upravení pstruzi
4 lžíce
brusinek
3 stroužky
česneku
4 lžíce
sójové omáčky
4 lžíce
jihočeského másla 82%
čerstvě mletý
barevný pepř
citronová šťáva
sůl
olej

Jak na to?

Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek ryby, do břišní dutiny vložíme plátek másla, přendáme do olejem vymazaného pekáčku a dáme na pět minut do maximálně rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, nakrájíme je a přidáme hned na začátku.
V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme máslem. Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200°C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé.
Servírujeme s opečenými brambory.