Špagety CARBONARA

Ilona Holečková
Italská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

Špagety
Vejce
Parmezán
Pancetta (slanina)
Sůl, pepř
Petržel hladkolistá
Olivový olej

Jak na to?

Uvaříme špagety all dente, mezitím si nakrajíma pancettu (slaninu) na kostičky a osmažíme dozlatova. V misce smícháme na jednu porci cca dvě polévkové lžíce nastrouhaného parmezánu, přidáme dva žloutky, mírně osolíme, ale není třeba pancetta (slanina) je slaná, opepříme a přidáme 2-3 lžíce vody ze špaget, které vaříme. Špagety scedíme, nalijeme do pánve olivový olej, přidáme špagety, zahřejeme a odstavíme z plotny. Poté vmícháme do špaget směs z parmezánu a žloutků. Pozor už nevaříme.. Ihned podáváme ! Můžeme zdobit posekanou petrželkou a hoblinky parmezánu. Dobrou chuť !