Pečená ryba na bylinkovém másle a špenátu se zeleninovými špagetami

Jaroslava Dobrovolná
Středomořská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

2 balení
Perfect Pasta Spaghetti
2 filety
bílé mořské ryby (ideálně tresky)
50 g
másla na bylinkové máslo
1 hrst
nasekaných bylinek (medvědí česnek, petrželka, kerblík, pažitka)
sůl
čerstvě namletý
pepř
strouhaná cistronová
kůra z 1/2 citronu
1 ks
jarní cibulky
1 sáček
čerstvého špenátu
3 stroužky
česneku
10 g
másla na špenát
citron na
pokapání

Jak na to?

Nejdříve si připravíme bylinkové máslo. V misce smícháme změklé máslo s hrstkou nasekaných bylinek, na velmi jemno nakrájenou cibulkou, špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Vše smícháme a vytvarujeme do válečku, který zabalíme do fólie a dáme do chladničky na chvilku ztuhnout.

Připravíme si kousky ryby. Nejdříve je omyjeme a důkladně ji usušíme v papírovém ubrousku. Na plech si dáme kousek alobalu, pokapeme ho lehce olejem a dáme na něj ryby. Lehce rybu osolíme a na každý kousek dáme plátek bylinkového másla, který jsem si připravili. Lehce uzavřeme alobal do balíčku, tak, aby se nedotýkal ryby. Předehřejeme si troubu na 180° C anebo gril a dáme rybu do rozehřáté trouby nebo grilu asi na 10 minut upéct.

V polovině pečení otevřeme alobal a rybu dopékáme otevřenou. Ryba by měla být propečená, nesmí však být vysušená.

Zatím si na pánvi rozpustíme máslo na špenát a dáme na něj na plátky nakrájený česnek. Jen krátce osmažíme a přidáme čerstvý špenát a lehce mícháme. Osmažíme jen asi 3 minuty, osolíme a opepříme a dáme stranou. Důkladně propláchneme vodou zeleninové špagety a okapeme, necháme zahrát v mikrovlnné troubě. Naaranžujeme špagety na talíř, navrch dáme špenát a poklademe plátky ryby s bylinkovým máslem. Pokapeme zbytkem máslové šťávy a podáváme.