Pikantní burger s červenou řepou

Barbora Snášelová
Česká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

500 g
hovězího mletého masa
2 lžíce
Kalamáta papadimitriou - balzamikový krém chilli
5 lístků
bazalky
1 větvička
rozmarýnu
šalotka
červená řepa
1 lžíce
Kalamáta papadimitriou - balzamikový krém chilli
sůl a
pepř
zakysaná smetana
1 lžíce
olivový olej (s chilli)
3 lístky
bazalky
1 lžíce
kurkumy
domácí bulky
(či kupované)
8 plátků
sýra Feta

Jak na to?

1. MASO - hovězí mleté maso promícháme s balzamikovým krémem, bazalkou, rozmarýnem, přidáme vejce, šalotku a nakonec osolíme a opepříme. Takto připravené maso necháme v lednici uležet.
2. ČERVENÁ ŘEPA - červenou řepu uvaříme doměkka, nakrájíme na tenké plátky, lehce opepříme, osolíme a přidáme lžíci balzamikového krému. Necháme v lednici marinovat alespoň hodinu.
3. DRESING - na dresing si smícháme zakysanou smetanu s olivovým olejem, přidáme nakrájenou bazalku, kurkumu, osolíme a opepříme.
4. GRILOVÁNÍ - z masa si vytvoříme 4 placky, do každé uděláme prstem důlek a dáme na gril. Pečeme z každé strany cca 4 minuty (dle chuti).
5. DOKONČENÍ - bulky rozkrojíme, dáme opéct na gril a poté každou potřeme dresingem. Přidáme maso, 2 plátky sýru feta, pokapeme balzamikovým krémem a nakonec přidáme marinovanou červenou řepu.
Balzamikový krém s chilli dodá burgeru zajímavou a skvělou chuť. Určitě si nezapomeňte maso pokapat po ugrilování, tím chuť balzamikového krému zvýrazníte.