Exotický KAKI PERSIMMON DORT

Michaela Aulická
Japonská
Dezerty

Co budu potřebovat?

2 hrnky
celozrnné špaldové mouky
1 hrnek
vlašských ořechů, namletých
1 lžička
pečící sody
1/2 lžičky
prášku do pečiva
1 lžička
skořice
2 ks
vejce
2 lžíce
kokosového oleje
2 lžíce
medu
1/4 hrnku
jogurtu
1/4 hrnku
třtinového cukru
3 ks
zralého kaki (2 rozmixované, 1 nakrájené na kolečka)
1 hrst
sušených datlí, nakrájených na drobno
1 lžička
citronové šťávy
1 lžička
rumu
4 lžíce
bílého jogurtu
1 lžíce
arašídového másla
1 špetka
skořice

Jak na to?

• V jedné míse si smícháme mouku, ořechy, sůl, skořici, sodu a kypřící prášek
• V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem, medem, olejem, jogurtem, rumem, citronovou šťávou a dvěma rozmixovanými kaki
• Obsahy obou misek smícháme dohromady a nakonec přidáme nakrájené datle
• Do dortové formy vložíme pečící papír a na dno naskládáme kolečka kaki
• Těsto vlijeme do formy na nakrájené ovoce, uhladíme a dáme péct asi na 50 mnut při 170°C. Hotový dort se nelepí na špejli
• Dort necháme vychladnout a překlopíme ho vzhůru nohama (aby byla na vrchu vidět kaki kolečka) a vodorovně ho prořízneme
• Na řezu dort pomažeme krémem, který jsme si připravili smícháním uvedených surovin, přiklopíme druhou polovinou korpusu a takto hotový ho dáme proležet do chladu do druhého dne