Pařížský dort v broskvemi

Karolina Matějovská
Africká
Dezerty

Co budu potřebovat?

1 1 l
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 1 l
4 ks
Ledové kaštany
1 lžíce
Kakao
6 ks
Vejce
20 dkg
Cukr krupice
18 dkg
Polohrubá mouka
3 lžíce
Kakao
1 čajová lžička
Prášek do pečiva
300 g
Čokoláda na vaření
1 velká plechovka
Broskve
100 g
Bílá čokoláda
2 lžíce
Ztužený tuk

Jak na to?

Den předem si svaříme 1l Jihočeské smetany ke šlehání 33% s ledovými kaštany a lžící kakaa. Stačí nechat krátce projít varem a uložit přes noc do lednice. Korpus vytvoříme následovně: ze 6 bílků vyšleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr krupici a žloutky. Nakonec jemně vmícháme vařečkou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme v troubě.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Vychladlou šlehačku a ledovými kaštany vyšleháme. Pomažeme jí rozkrojený korpus vždy z obou stran a dovnitř vložíme nakrájené broskve na tenčí plátky. Zbylou šlehačku rozetřeme po bocích a zarovnáme tak nerovnosti. Dort vložíme do lednice nebo na chvíli do mrazáku.
Na ozdobení dortu si rozehřejeme 200g čokolády se 2 lžícemi ztuženého tuku a vylijeme ji na plech s pečícím papírem. Můžeme dozdobit proužky bílé čokolády. Po vytuhnutí čokoládu nakrájíme plátky široké cca 3,5 cm a vysoké dle výšky dortu. Přiložíme k dortu a zavážeme mašlí. Na horní část dortu nakrájíme čokoládové hoblinky (nalijeme rozpuštěnou čokoládu přímo na plech a po zatuhnutí nožem seškrabujeme hoblinky).