Okurka plněná lososem
Redakce
Česká
Co budu potřebovat?
1 salátová okurka
200 g Jihočeského Cottage
2 – 3 lžíce Jihočeské zakysané smetany
citrónová šťáva
nastrouhaná kůra z citronu
sůl, pepř
1/2 svazku kopru nebo pažitky
250 g plátků z uzeného lososa
200 g Jihočeského Cottage
2 – 3 lžíce Jihočeské zakysané smetany
citrónová šťáva
nastrouhaná kůra z citronu
sůl, pepř
1/2 svazku kopru nebo pažitky
250 g plátků z uzeného lososa
Jak na to?
Salátovou okurku omyjeme, podélně rozpůlíme a lžičkou odstraníme jádra.
Cottage důkladně smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a čerstvě namletý pepř.
Kopr nebo pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Část použijeme jako ozdobu, zbytek vmícháme do krému.
Lososa nakrájíme na jemné proužky a přidáme do krému. Naplníme jím poloviny okurek .
Naplněné okurky nakrájíme na silné proužky, které ozdobíme koprem nebo pažitkou. Ihned podáváme. TIP: Krém z uzeného lososa chutná i ke snídani nebo svačině jako rafinovaná pomazánka na chléb. Někdy jej můžete vyzkoušet i k horkým bramborám na loupačku.
Cottage důkladně smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a čerstvě namletý pepř.
Kopr nebo pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Část použijeme jako ozdobu, zbytek vmícháme do krému.
Lososa nakrájíme na jemné proužky a přidáme do krému. Naplníme jím poloviny okurek .
Naplněné okurky nakrájíme na silné proužky, které ozdobíme koprem nebo pažitkou. Ihned podáváme. TIP: Krém z uzeného lososa chutná i ke snídani nebo svačině jako rafinovaná pomazánka na chléb. Někdy jej můžete vyzkoušet i k horkým bramborám na loupačku.