Smetanová rajčatová polévka
Redakce
Česká
Co budu potřebovat?
1litr Jihočeského mléka
250 ml Jihočeské smetany
6-8 rajčat
sůl, pepř
petrželka
50 g hladké mouky
2 žemle
50 g Jihočeského másla
250 ml Jihočeské smetany
6-8 rajčat
sůl, pepř
petrželka
50 g hladké mouky
2 žemle
50 g Jihočeského másla
Jak na to?
Mléko se smetanou uvedeme do varu, přidáme v troše studeného mléka rozmíchanou mouku a za stálého míchání povaříme na krémovou polévku.
Rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme 2-3 minuty stát, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Přidáme do polévky, osolíme, opepříme a necháme provařit. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
Polévku podáváme se žemlí, kterou nakrájíme na kostičky a na másle opečeme.
Rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme 2-3 minuty stát, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Přidáme do polévky, osolíme, opepříme a necháme provařit. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
Polévku podáváme se žemlí, kterou nakrájíme na kostičky a na másle opečeme.