Domácí tiramisu

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

1/2 l silná černá káva
cinzano nebo rum
2 kelímky smetana ke šlehání
2 balíčky cukrářské piškoty
2 kelímky jihočeská zakysaná smetana Madeta
kakao

Jak na to?

Uvaříme silnou kávu, osladíme podle chuti a necháme vychladnout.
Než káva vychladne, ušleháme šlehačky a do nich zašleháme zakysané smetany, které osladíme a kápneme trochu cinzana nebo rumu.
Dortovou nebo jinou formou vyložíme piškoty
Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek cinzana nebo rumu. Kávou poléváme piškoty vyskládané ve formě
Na piškoty dáme část šlehačkové hmoty a na to opět piškoty
Přelijme kávou
Opět potřeme vrstvou šlehačky
Domácí tiramisu dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Před podáváním posypeme domácí tiramisu kakaem. Tiramisu podáváme vychlazené.